Tudom, nagy meglepetés, hogy egy reklámügynökség blogja a közös munka előnyeiről szól, de eltekintve az elfogultságtól, fontos megértenünk néhány kulcsfontosságú tényt, melyek egy marketing ügynökséggel folytatott együttműködésre vonatkoznak. Még akkor is, ha a marketinget cégen belül intézed, számos (pénzben is kimutatható) előnyt hozhat neked a közös munka egy ügynökséggel.

1.) Időt takaríthatsz meg!

Az idő pénz! Mindenki ismeri ezt a kifejezést. Egy cég számára mindez nyilvánvaló. Ha egy reklámügynökségre bízod marketing stratégiád akkor nem kell minden nap ennek kivitelezésével foglalkoznod (ha a legegyszerűbb Facebook hirdetésekre is gondolunk, nem könnyű heti gyakorisággal, kreatív és releváns tartalmat készíteni)

Így több időt tudsz befektetni a munkádba, ötleteid kivitelezésébe.

2.) Összpontosíthatsz arra, amit a legjobban csinálsz!

Tegyük fel, hogy  nagyon finom csokikat készítesz és azt szeretnéd eladni. Sokat kell dolgoznod a termékeiddel, fejleszteni magad és ezek mellett még reklámozni is kell a termékeid. Legyünk őszinték: egy reklámkampány rengeteg időt, erőforrást  (email marketing, közösségi média hirdetések, google hirdetések….) és szakértelmet (SEM,SEO,analitika értelmezése, design, programozó ismeretek…) igényel. Ha igazán komolyan veszed, könnyen napi négy óra többletmunka is lehet a marketinggel. Ha a csokis példánál maradok, neked bizonyára a még jobb minőség a célod. Ha egy reklámügynökséget választasz, több időd marad profibbá válni a csokikészítésben.

3.) Pénzt takaríthatsz meg!

Ez elég furcsán hangzik: mégis hogy takaríthatsz meg pénzt azzal, ha havi rendszerességgel fizetsz egy szolgáltatásért? Nos elsősorban legyünk teljesen őszinték: Egy reklámügynökség (szemben egy marketingessel, akit felvennél, hogy dolgozzon neked) soha nem fog betegszabadságra menni, nem kell utána extra juttatást fizetni, nem fog felmondani, sőt itt te vagy az, aki az úgymond próbaidő után felmondhat.

Ha reálisan megnézed azt az időt amit a marketingbe kell fektetned és azt az összeget, amit egy reklámügynökség kér tőled – észreveszed, hogy pénzt spórolsz! Ha jól választottál ügynökséget,  jelentős összeget is megspórolhat, továbbá az ügynökség is tetemes összeget termelhet neked. A szakértelem megfizethetetlen! Végtelen mennyiségű pénzt ki tudsz dobni azzal az ablakon, ha pl.: rosszul méred fel, vagy rosszul állítod be hirdetésed célcsoportját.

4.) Új nézőpontot ismerhetsz meg!

Vállalkozóként minél több időt töltesz a piacod tanulmányozásával, annál jobban kiismered . Viszont idővel könnyen elveszhetsz benne. Fontos, hogy a piacod, terméked objektíven is tudd nézni. A vállalkozók gyakran gondolják azt, hogy az ő termékük a leg-legjobb, hogy mindenki, aki a piacon van, versenytárs. Ha egy külsős szakemberrel kezdesz dolgozni, ő objektíven tudja szemlélni a terméked, valós problémákra hívhatja fel a figyelmed. Rámutathad a piacod olyan szegmenseire, amelyeket eddig észre sem vettél.

Összegzés

Természetesen számtalan más előnnyel is járhat, ha egy reklámügynökséggel dolgozol együtt: megbízhatóság, pontosság, szakértelem. Csupán egy megválaszolatlan kérdés maradt: Mi alapján kéne reklámügynökséget választonadod? Elsősorban az ár-érték arány lesz a döntő,de megéri a  döntéshozatal előtt áttekinteni a referenciákat, blog cikkeket olvasni.

Nem érdemes sietni vagy kapkodni a döntéssel, mivel az igazán hatékony munkához jól kell ügynökséget választani.. Továbbá nem elhanyagolható a személyes tényező sem: hiába lesz a döntésed szakmai alapokon nyugvó, ha emberileg nem fogod megtalálni a közös hangot az ügynökséggel. Apróságnak tűnhet, de a hibás kommunikáció számos gondot okozhat. 

Remélem a blog cikk felkeltette a figyelmed és az olvasásra fordított idő sikeresen térül meg. Oszd meg a cikket, hogy minél több emberhez eljuthasson!